Marokkaanse parelhoen |
Ingrediënten: 1 parelhoen in stukken scheut olijfolie 1 grote ui grof gehakt 2 tenen knoflook gehakt 1 snuf saffraan 1 el gemberpoeder snufje cayennepeper 1 citroen in plakken 150 gr kippenlever in kleine stukjes 100 gr groene olijven zout |
Bereidingswijze: Braad de stukken parelhoen aan in de olie en haal ze uit de pan. Bak de uien en de knoflook glazig in hetzelfde vet, voeg de specerijen toe en doe de bouten van het hoen terug in de pan samen met de helft van de citroenplakken. Dek af en laat een half uur stoven. Doe er dan de borst bij en sudder nog 10 minuten. Haal al het vlees uit de pan. Doe de levers in de saus en laat op hoog vuur zonder deksel 5 minuten garen. Breng op smaak en laat de olijven en de hoen nog even meewarmen. Garneer met de rest van de citroen. |