Marokkaanse parelhoen



Ingrediënten:

1 parelhoen in stukken
scheut olijfolie
1 grote ui grof gehakt
2 tenen knoflook gehakt
1 snuf saffraan
1 el gemberpoeder
snufje cayennepeper
1 citroen in plakken
150 gr kippenlever in kleine stukjes
100 gr groene olijven
zout
Bereidingswijze:

Braad de stukken parelhoen aan in de olie en haal
ze uit de pan. Bak de uien en de knoflook glazig
in hetzelfde vet, voeg de specerijen toe en doe de
bouten van het hoen terug in de pan samen met de
helft van de citroenplakken. Dek af en laat een half
uur stoven. Doe er dan de borst bij en sudder nog
10 minuten. Haal al het vlees uit de pan. Doe de
levers in de saus en laat op hoog vuur zonder
deksel 5 minuten garen. Breng op smaak en laat
de olijven en de hoen nog even meewarmen. Garneer
met de rest van de citroen.

Home